onsdag 29 februari 2012

Almost a year

Även om jag inte känner mig särskilt smal för tillfället såg jag alltså ut så här för exakt ett år sedan:


Dumt att klaga.

Tänk att det snart gått ett helt år. Hela elva månader blev stirret i söndags. En riktig pojke nu. Ju längre ut framtänderna kommer desto busigare och äldre ser han ut. Han är oerhört trotsig för tillfället, pillar på ALLT han inte får. Sen, när jag är nära irritationsbristningsgränsen, lägger han helt plötsligt av och snackar på i 190 och klappar händerna. Jaha? Jag fattar ingenting, tror att han försöker driva mig till vansinne.
Den lilla personen vi har här hemma nu känner jag inte, han har gjort en liten luring under sjukstugetiden. En ny personlighet - igen. Det märks så oerhört tydligt ibland, när han gjort ett hopp i utvecklingen. Nu är det otroligt mycket pratande och luriga miner som gäller. Ja och att han vågar mer, tog två steg till så att pappa såg och nu ännu ett steg ikväll.
Sen äter han ju något helt enormt också, allt man ger honom åker ner. Nu när han fått fyra tänder går det ju betydligt bättre att tugga. Idag gjorde jag ugnstekta kycklinglår med ris och sås på cremé fraiche och mango chutney. La upp (i mitt tycke) alldeles för mycket på hans tallrik med tanke på att han klämt en hel burk barnmat vid 16 och att klockan inte ens var 18. Ungen åt och åt och ÅT. Började lipa när jag tog bort tallriken och klämde sedan 270 ml välling kl 19. Oookej. Men det är bra att han hämtar igen allt han tappade förra veckan. Matskygg har han ju verkligen inte blivit iaf.



Minnesvärd dag

Den här dagen går minsann rakt in i bebisboken. Efter att ha bråkat med sonen om ugnen (för femtioelfte gången) ledde jag bort honom därifrån genom att ta honom i ena handen. Sen brukar jag släppa varpå han sätter sig på rumpan. Idag stod han dock kvar ... och började mot mig. Hela fyra snyftande steg hann han ta innan han satte sig på häcken. Jag bara gapade och plötsligt gick (hehe) sonen från största irritationsmomentet till största hjälten. Yeay!

Om man vill hinna sminka sig blir resultatet oftast detta. M.a.o sminkas det inte särskilt ofta här hemma.

Sen blev det en runda på stan i tråkvädret och avslutningsvis delade vi en grov scone(s) på Espresso.


Igår fick vi även ut en långrunda (ytterst motvilligt) i kräksjukans farvatten. En lappjävel på dörren informerade nämligen om arbete i trapphuset som möjligtvis skulle kunna medföra en del buller. DET kom man ju INTE ihåg just då. Klockan 09.00 drog världens jävla borrar och skit igång varpå sonen skrek som besatt och bölade ögonen ur sig. Fick bokstavligt talat SPRINGA efter hörselkåporna. Då vart det ok men eftersom det skulle fortsätta till 12 var det ju inte direkt någon idé att sitta hemma. Blev riktigt kallsvettig av bacillskräck varje gång jag skulle toucha en hissknapp och gnuggade in ordentligt med handsprit när jag väl kom hem igen. Fi fasen ...

Vi gick iaf först och gungade, sen en runda på stan och sist inom Mästerlivs och handlade lunch.





Japp det var min rafflande dag och vecka. HEJ!

måndag 27 februari 2012

Ps:

Den akuta tvättiden blev inte av. Tydligen hade någon (läs;jag) bokat tid till IGÅR trots tre ögonkast på almanackan ovanför låskolvarna imorse. Pierre (och jag) blev lagom glad när vi släpat ner 5 monsterpåsar med tvätt genom hela källaren. Han suckade ljudligt och styrde upp det hela genom att boka den 30:e ... som alltså inte existerar denna månad.

Sjukstuga dödar hjärnceller people! Eller kanske aningens närmare sanningen; tur vi är lika brända båda två ...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Tortyr

har det faktiskt nästan varit. Att inte kunna krama den här lilla slagna hjälten på ett helt dygn trots att han varit i rummet bredvid. Imorgon ska det kramas till döds. Gos!



Bilden är från i lördags kväll då en viss person vägrade somna borta. Somnade inte förrän vi var hemma vid 23.20, envis!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Yick

Ursäkta dålig uppdatering. Råkade på en släng av vinterkräksjukan också, why not liksom? Då började jag faktiskt lipa, dels pga av spyorna och den djävulska muskelvärken men även pga att jag är SÅ trött på detta nu. Dock mår jag betydligt bättre idag, det enda positiva med vinterkräksjukan - den går över snabbt!
Var på kalas hos syrran i fredags utan problem, mådde även bra hemma hos Ola och Helena, där vi åt middag i lördags. Sen vaknade jag halv fem av att jag  mådde ... funky. Sen vart det kört. Tydligen hade även Alfred, Hugo, Tobbe, Jennifer, mamma och pappa också insjuknat. Helt sinnes!

Pallar inte skriva mer än så - lite trött och ska försöka städa ut sjukan härifrån nu. P är iväg med W en runda på stan så lika bra att passa på. Akut tvättid i eftermiddag också - skoj! Nej, dagarna då man kunde ligga och tycka synd om sig själv och bli ompysslad är sannerligen över ... Välkommen till vuxenvärlden Sofie!

fredag 24 februari 2012

Stolt

farsa överlämnar första årsboken till nästa generation, haha.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Anti-glåm!

Supersnälla Cc anammade min bön om lite anti-glåm-tips och huskurer i vintermörkret. Fick ett långt inlägg som svar med "recept" på olika masker och peeling ni kan göra själv samt 5 hudprodukter man borde ha hemma. Titta själv här.


torsdag 23 februari 2012

Nonsens

Trots sjukstuga är ju pågen ganska pigg. Igår var han gudasnäll t.o.m. Satt och lekte med sina leksaker i all oändlighet. Kanske hjälpte det lite att han fick en ny bok som man kan pilla på.  "Oj, vad stökigt!", heter den och handlar om Kanin som måste städa sitt rum. Läsaren får hjälpa till genom att vända flikar och stoppa ner leksaker (som hänger i snören) i lådan igen. I slutet av boken får Kanin en guldstjärna för att han städat och läsaren får ett "tack för hjälpen"-brev av Kanin. Blir sonen ens i närheten av sin mor är det lika bra att börja med städpedagogik redan nu. Kanske för sent t.o.m.?
Den går iaf att hitta på bokrean. Jag köpte den på Åhléns men såg den på Ica MAXI idag också. Dock är den väl kanske inte världens mest barnsäkra bok så det gäller att hålla ett öga under lekens gång och lägga undan den efteråt. Wilmer älskar den iaf.

Bädda sängen


Han har även börjat svara i telefon, haha. Eller jag säger "Hallååå" varpå han sätter sin egen hand över örat och säger "ÅåååÅ", med en hes, Yoda-liknande stämma. Samma om man håller fram iPhonen till honom och idag tog han även klosslådans tak, höll det mot örat och bräkte fram ett "ÅååÅ". Skitsött (tycker jag som opartisk mamma hrmm). Dock trodde vi nästan ett tag att han hade öroninflammation eftersom han la handen över örat ganska ofta. Tröga päron som inte fattar att han bara ringde ett samtal, hehe.
Samma läte gör han när han lägger sig ner och "myser". Jag har ju omedvetet utropat "Åååh så mysigt!" varje gång han gör så och det har tydligen fastnat. Eller det är mer ett "Aaaw" han ljudar fram.
Han säger även "dae" och "titti" när han håller upp saker, som för att visa oss. Optimisten i mig får det ju gärna till "titta" och "där" men det kan ju lika bra vara nonsens.


Jo, jag ser. Det är en kloss.

Sött är det iaf, nonsens eller ej.

Majsvälling

kan nog fan vara boven i dramat denna gång. Han har suttit och krystat i omgångar idag utan resultat därav misstänker jag ju givetvis förstoppning. Läste på bipacksedeln till penicillinet och där står att det snarare kan ha verkan åt motsatt håll och nu googlade jag majsvälling och fick VÄLDIGT varierande svar. Det stod i vartannat inlägg att det var lösande och i de resterande precis tvärtom. Det verkar som att det kan ha olika effekt beroende på vad problemet är, oavsett verkar det inte helt optimalt för W som har en tendens att lätt bli trög i magen. Tryckte i honom en nästintill hel burk katrinplommonpure nyligen, får se om det hjälper ...

Ååååh, ursäkta PISStråkiga inlägg om W:s maginnehåll. Tänker bara att det kanske förhoppningsvis kan hjälpa någon i framtiden. Rövtråkigt för er utan barn, I know. Blir nog snart bättring. Haj haj.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Jaha

totalt nerspydd innan klockan slog 07.15 - SKOJ!! Ursäkta att man var lite positiv igår då.

Tips? Han kräkte direkt efter morgonvällingen och har haft en väldig utspänd mage. Dock svepte han en hel flaska igår till frukost. Köpte hem majsvälling innan, får väl testa med det. Jaja, fick duschat, tvättat soffan, skrubbat golvet och tvättat upp handdukar innan halv åtta. Man får veta att man lever, ooja.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 22 februari 2012

Suck

Fingrade på den här pjäsen idag...

Ja alltså inte bruden dårå utan klänningen. Wilmer bara garvade när jag höll upp den och han har nog rätt. Kan bli jävligt fult men också jävligt snyggt. Jag är sugen, det är jag...

ÅÅÅÅh, jag måste ha lite glamour. Yyl.

B-falang??

Finns det någon B-falang månntro?



Plötsligt fick jag hemska föraningar om hur livet ser ut om en 13-15 år ...
(Nej, kepsen fick stanna kvar på H&M - for now iaf)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Uppdaterar

lite snabbt. Det gick bra hos doktorn igår. Tydligen är det väldigt vanligt att de både spyr av halsfluss och av Kåvepenin. Kändes ju kanske som om den förra doktorn hade kunnat upplysa om det... Men vi fick iaf nytt penicillin som smakar mycket godare enligt doktorn. Anledningen att man ändå kör med Kåvepenin, trots att man vet att det smakar så äckligt att det kan framkalla kräkningar långt efter intagandet, är att det är så effektivt. Inom två timmar efter första dosen har 85% av bakterierna dött. Han kände även på mandlarna och de hade redan gått ner så antagligen hade Kåvepeninet hunnit göra en hel del ändå. Den nya dosen är dessutom 3ml EN gång om dagen istället för TRE. Skönt! Dessutom är han garanterat smittfri till kvällen.

Det är definitivt ett piggare barn och idag MÅSTE vi ju bara slippa spyor. Annars stryper jag läkaren. Nej men måste verkligen, än en gång, rekommendera Capio i centrum. Jag kände mig övertygad och mycket hoppfull när vi gick därifrån. Helt övertygad om att han ska bli frisk nu.

Nu ska vi våga oss ut på promenad. Spypåsar med dock ;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 21 februari 2012

Lipen

tar jag snart till. Nej, sant, det krävs inte mycket och jag vet att minst hälften av alla småbarnsfamiljer är instängda, febriga, snoriga, hostiga och illamående just nu. Jag tycker genuint skitsynd om er och hoppas verkligen att ni kryar på er NU.

Jag tror inte att vi har det ett dugg sämre eller att det är synd om oss eller att detta är världens undergång. Jag är bara så TRÖTT på detta nu. Idag har han spytt TRE ggr, tre jävla kaskadspyor innan klockan slog 12. Vi har fan snart inte mer kläder, skurhinken står i duschen, alltid redo. Vid varenda harkling, hostning eller odefinierbart ljud stannar mitt hjärta i princip. Jag är inte rädd för eller särskilt äcklad av spyor (vilket jag är väldigt tacksam för) men efter snart en vecka instängd med kräk varenda dag blir man lite illa till mods, får en kvalmig känsla, och framför allt gör det ont i hjärtat att se honom spy upp allt han fått i sig. Han är ju dödshungrig stackarn. Vet inte vad jag ska ge honom att äta längre, känns som att man plågar honom. Det syns och känns dessutom tydligt att han tappar i vikt. Han är ju inte den stadigaste biten direkt. Klart han hämtar igen det men det känns ju inte bra.

Ringde iaf vår egen VC och fick, efter lite tjat, tid ikväll kl 19 för att ev. byta penicillinet. Kan man verkligen spy sådana mängder pga ett penicillin? Vi ger honom aldrig i samband med mat och ibland spyr han direkt när vi gett, ibland flera timmar efteråt.



Stackarn :(

- Posted using BlogPress from my iPhone

Vem är du?

Så här har sonen varit idag ungefär:


Han tittar konstigt med undrande min och kunde han talat hade han förmodligen sagt; "Vadå?". Ett till två leenden har han krystat fram annars enbart denna ifrågasättande uppsyn. En megaspya hann han också lägga. Det luktade övermogen mögelost i hela köket och jag fick svabba golvet twice plus spraya Ajax och gnugga uppåt väggarna. Samt duscha ungen och tvätta upp nerspydda plator för cirka 7:e gången. Nej, jag var allt annat än glad. Men nu sover han och vi fick i honom både välling och penicillin.

Lyckades även fånga denna lågmälda och försiktiga varelse som tidigare var min son, på film. P laddade ner någon härmis-app med en katt och Wilmer blev ju ... väldigt uppspelt. Eh.


söndag 19 februari 2012

:(

Väntar på att sonen och sambon ska komma hem. Wilmer slutade ju äntligen kräka vid lunch igår. Vi gav honom enbart vatten på tesked resten av dagen och de gånger han vaknade i natt/morse. Sen gav vi både 150 ml välling och en halv burk mat som fick stanna. Problemet var bara att han inte verkade friskare utan tvärtom sämre. Vilket kändes väldigt märkligt eftersom maten fick stanna och borde göra honom piggare. Han kunde knappt sitta upp, tittade konstigt runtomkring, grät och gnällde non stop och ville bara sova. Jag kände inte igen honom alls och sa flera ggr att jag trodde något var fel och att det inte var normalt. P är dock en väldig lugn och trygg optimist och erbjöd sig att åka till Leif och Lotta och tvätta upp kräktvätten med W eftersom han var helt övertygad om att han skulle repa sig.

Efter en dryg timme ringde han dock och berättade att W inte ens ville dricka vatten längre och var riktigt slö och dåsig. Tillsammans med sjukvårdsupplysningen kom de fram till att åka in till jour-VC för att kolla upp det. P och Lotta åkte in och nyss fick vi svar på gåtan; HALSFLUSS. Usch så dum man känner sig. Men det trodde jag faktiskt verkligen inte. Har haft tankar förr på det när han varit förkyld såklart men inte nu när förkylningen var så gott som borta. Kändes ju verkligen som maginfluensa inbakad i förkylningen. Stackars unge, har varit tuffa veckor nu. Hoppas verkligen på ett glatt barn inom kort igen :(


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 18 februari 2012

Straight

Medan vissa kollar Melodifestival står andra på cross trainern ... efter pizza och godis ... men ÄNDÅ. Tror det är mitt allra bästa träningstips; det är aldrig för sent att träna. Det gäller att bara göra det oavsett dagsform, tid på dygnet, väder etc. Just do it. Kläm in träningspass lite överallt. ALLT är ju faktiskt bättre än inget. Faan vad jag låter sund då. Det är jag inte. Men jag är iaf inte lat. Längre.
Typ. Hehe.

Hoppas ni är nöjda med Mr. Orange. Gardell twittrade om att något går sönder inom honom när Ranelid rappar om säd och att han upphört vara homosexuell. Det var skoj. I övrigt orkar jag inte ens ha en åsikt. Hoppas ni har en riktigt fin helg men berätta helst inte om den för mig ;)



Innan magsjukan tog ett ordentligt grepp var det nemas problemas att vara klåfingrig ändå. Nu är det dock bara gråt och snyftande för hela slanten :(


- Posted using BlogPress from my iPhone

Osis

Nä, så lätt försvann inte sjukan nä. Senaste spyan för en knapp timme sedan, trots 14 kräkfria timmar. Var uppe 4 ggr i natt och gav vatten på tesked. Fan, bara en tidsfråga innan man själv dukar under. Karantän hela helgen dårå, även om jag funderar på att slänga in ett träningspass innan det går åt skogen. Snubben behöver ett brejk nu känner jag, framtänder, megaförkylning och nu maginfluensa. Jag vill dessutom kunna träna för i helvete, hur svårt ska det vara?
En riktig bitterdag meeeen det går väl över ...
- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 17 februari 2012

Blää

Magsjukan is in tha house.

Jaja, det går väl över. Bara jobbigt att se honom så ledsen och att bli nerspydd fyra ggr innan klockan slagit 12 för den delen. Tycker så synd om honom, hatar att inte veta om han gråter för att han är hungrig, trött, illamående eller bara allmänt gnällig.
Vällingen kom upp igen. Tyvärr. Efter det har jag gett en tsk vatten var femte minut i en timme. Dock var han så hungrig och ledsen att jag gjorde lite soppa på morotspuré, receptet stod på 1177:

1 burk morotspuré
1,5 burk vatten
1 krm salt
2 tsk socker

Vet inte om han får behålla det dock. Pierre har kommit hem från jobb och hjälper till och nu sover han äntligen efter 4 timmar klistrad på mig med krokodiltårar och skrik. Mår inte helt hundra själv så all hjälp togs tacksamt emot. Han handlade även med vätskeersättning hem som vi ska försöka få i honom sen.

Något trevligare är att vi äntligen använt presentkortet på Jollyroom som W fick i namngivningspresent. Tre dagar innan det gick ut i datum, pheew! Blev en växamatstol, en resematstol och ljus till födelsedagståget, hehe.

Mycket nöjd, tack alla snälla som var med på presenten!!




Igår gjorde jag även ett grymt träningspass. Var så sjukt trött och hängig men tog mig i kragen och cyklade genom regnet. Väl framme var det kö in, kortterminalen krånglade och jag fick hållkänningar innan jag ens börjat jogga. Men sen vände allt, kom in i andra andningen och bara körde på. Ökade 5-10 kg på alla maskiner och ökade upprepningarna på de fria vikterna. Grymt skönt att känna att även om det inte syns så har iaf träningen gett resultat. Be till Gud nu att vi vuxna slipper bli magsjuka också. Blää.

NAJS

Dagen började 03.50 då W grät, gick in och satte i nappen och lade honom rätt. Sen började det. Klökningar och hostningar så jag drog upp honom illa kvickt och fick en härlig slemspya över ryggen. Fick lägga honom över knäet till slut eftersom han ulkade och kippade efter luft. Vi misstänkte att slem och snor fastnat i halsen så gav honom en hel flaska välling efter att det lugnat sig. Han drack allt och sen i säng. 15 min senare började han gråta igen, gick in och fann en genomblöt son som i princip badade i kräk. Fick tom tvätta honom i öronen. Torkade av med våtservetter så gott det gick, bytte pyjamas och sen in i vår säng. Han vaknade 6.45 och var pigg, tog upp honom och gick in i vardagsrummet där spya nummer tre landade på golvet. Suck. Sjukvårdsupplysning, små klunkar vatten, en sovpaus och nu 50 ml välling. Sitter som på nålar och bara väntar på nr. 4. Har själv ont i magen med men vet inte om det bara är inbillning. Ingen bra dag alls det här ... :(


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 16 februari 2012

Toppendag

än så länge måste jag säga. Kunde ICKE somna igår och fick till slut lägga mig på soffan och slötitta på tv till halv två. Underbart nog vaknade inte W förrän 07.10!!! Vaknade av att Pierre stod i köket och gjorde välling med en gladskit på armen. Matade honom, på med kläder, tanka in frulle och sen på med ytterkläder. Ett utav de ytterst fåååååå tillfällen jag slapp protester och psykbryt i vagnen. Så JÄVLA skönt att slippa lämna lägenheten trött med värkande öron och känslan av att ha plågat min son. Blev 8 km pw bara för det. Strålande sol och fruset vatten mötte mig, underbart!


W sov hela färden och vaknade med lika glatt humör. Har vinkat och skrattat och busat. Idag såg jag även live det som P vittnat om tidigare, han stod utan stöd och spelade maraccas i flera sekunder! Ingen lutande, ingen liten hand som stöttade utan HELT själv. Härligt! - Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 15 februari 2012

En dag på muséet

Idag släpade vi oss iväg till Malmö muséer. Nej, kanske inte så mycket för vår unga sons skull utan snarare för att Pierre inte varit där sedan barnsben och att man numera kan använda sitt barn som fullgod ursäkt att stå och flåsa på diverse akvarium och terrarium.

Jag har ju tyvärr fått en överdos av just denna sevärdhet eftersom det var en standardutflykt för nya killar på jubbet. Jag har m.a.o. agerat guide typ 12 ggr de senaste åren. Alltid samma fotosession framför giraffen i entrén och alltid någon som försvann efter 10 min så man fick kuta rundor bland fornlämningarna bara för att hitta dem vid utgången, redo att gå hem.

Wilmer var också redo att gå hem efter akvariet men hämtade igen lite energi och lekte glatt i lekrummet som slutkläm.

Titta!

Lagom impad morsa. "Guldfiskar säger du? Mhm, skitspännande"


Sjöstjärna!

Vettskrämd son? Haha



Absolut bäst var när Pierre trodde att dessa kreatur levde. "KOLLA! Eller ... eh, de lever inte". Hahaha, joooo de har lärt syrsan att posera för betalande kunder.



Klappar skölpaddor i lekrummet

Skepp o´hoj!

Present

En klänning fick jag minsann! Kanske inte ser ut som världens roligaste på galgen men desto finare på, med öppning för axlarna. Tänkte till sommaren i Grekland typ. Grekisk gudinna, hehe ;-)

Tack love!

Hjälp

Det här inlägget är riktat till Sandra som undrade över fotobokens funktioner:

Jag valde fotobok standard kvadratisk och valde att skapa den offline så att jag laddade ner programmet. Uppe i vänstra hörnet finns flikar där du kan välja "Bilder", "Bakgrunder", "Effekter" och "Layout".


Under effekter hittar du olika ramar, tejp, häftstift mm att lägga till, bara att markera bilden i albumet du vill fixa först. Under bakgrunder hittar du givetvis olika bakgrunder där du kan välja höger- eller vänstersida samt dubbelsida.

Hoppas du hittar! :-)

tisdag 14 februari 2012

Grymt

Tänk att den här dagen blev helt perfekt. Fick present (visar imorgon) av P som stannade hemma från jobb (genomförkyld) mysig brunch på stan, lämnade en blombukett till Erika, vidare till öppna förskolan vid Folkets Park där vi mötte upp Marza, Frallan, Malin och Julia sen ett stopp på Viltspecialisten där en fin bit hjortinnanlår inhandlades och sist en omgång på cross trainern, middag med ett glas rött och nu är det dags för filmkväll. Grym dag! Grym sambo! Och grymt fin son :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 13 februari 2012

Why not

slänga in ett träningspass på kvällskvisten också? Fhan vad duktig jag är. Det ska fan viljestyrka till att efter ha fixat middag och slängt på ungen pyjamas (Pierre kokade ris och nattade barnet) dra på sig träningspaltorna, leta upp det lurviga sadelskyddet och cykla iväg på slirig cykelbana till gymmet.

Så det blev alltså 7 km pw och 1,5 timme på gymmet och det är bara måndag och jag har varit dödsförkyld i en vecka. Jag är typ bäst. Hej.

Seeegt

med pw idag. Fruset snöblask gjorde turen mer en lovligt jobbig men 7 km blev det iaf nu när förkylningen gjort reträtt.





- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 12 februari 2012

Semesterpics

Det börjar ta sig, riktigt roligt faktiskt! Har kommit till semesterbilderna nu.



Vill du göra en egen? Testa här

Ettårsprojekt

Sitter och försöker göra en fotobok till Wilmers ettårsdag. Erika tipsade om denna grymma idé när jag väntade W.
Det var ju dock INTE det lättaste direkt. Sammanfatta ett helt år ja. Shit pommes. Av någon dum jävla anledning har jag börjat rimma också. Kan ta precis HUR lång tid som helst det här.



Men han lär ju, såklart, uppskatta den SÅÅÅ mycket sen, sådär som killar i allmänhet gör med sina barndomsminnen... Crap.

lördag 11 februari 2012

Vinka!

Se där, ännu en kod som knäcktes. Innan jag hann börja filma hade han vinkat flera ggr till mamma på begäran. Duktig! Dock uppstår det viss problematik kring dansa/klappa händerna/vinka, haha. Helst ska allt göras samtidigt, måste gå igenom repetoaren innan man kommer på vinkningen liksom.

För övrigt ska haklappen numera helst slitas av för att visa att man ätit färdigt.



Ps. LÖÖV mitt; "JAAAAaeeeeaa", kul att jag är i målbrottet, skoj!!

torsdag 9 februari 2012

Payback

efter alla tandinspektioner eller?


- Posted using BlogPress from my iPhone

TRÖTT

blev jag ikväll igen, dock inte på sonen utan på tonen som råder i föräldragruppen jag är med i på Fejjan. Ibland känns det verkligen som att vissa bara skriver för att ja ... försöka låta mästrande eller fan vet jag. Det brukar vara någon stackars själ som frågar något angående nattningsrutiner eller mellanmål. Oftast kommer det några neutrala kommentarer i stil med "så här gör vi" och sen kommer det fanimej nästan ALLTID en "enligt bla bla bla så är det skadligt med femminutersmetoden/majskrokar/nattlampa/pampers blöjor"WHATEVER. Alltså jag FATTAR verkligen inte den kommentaren?? Jag FÖRSTÅR inte varför man känner sig MANAD att skriva skit. Sen blir det 15 kommentarer till där olika personer gillar de olika ståndpunkterna. Varför inte skriva: "Vad jobbigt för dig att det inte funkar, det här är MITT tips alt. så här gör VI, hoppas att du hittar något som funkar. Lycka till" Hur jävla svårt är det att vara hjälpsam och ödmjuk? Är SÅ rövtrött på alla miniexperter där ute som sitter inne med alla rätta svar.
Ett axplock av påståenden som figurerat på sidan:

Man kan inte lämna bort barnet för då blir det otryggt, lämnar man bort är man omogen och blir stressad över att alltid behöva hitta barnvakt när man ska göra saker, låter man barnet somna skrikande (av övertrötthet) utsätter man barnets kropp för ett oerhört trauma som gör att kroppen stänger ner och därför somnar det, t.o.m. viljan att få barnet att sova en hel natt ifrågasätts då man faktiskt "kan sova när barnet sover under dagen", ersättning=lathet och bristande biologi, omnattning utan att man pratar med barnet (dvs går in tyst och sätter i nappen och markerar att det fortfarande är natt genom att inte prata) kan jämföras med att bli ignorerad av sin partner när man vaknar ledsen och rädd om natten (???), majskrokar innehåller 97% socker, barn ska helst inte lämnas bort förrän de är ett år samt en jämförelse med "naturfolk" som bär på barnet i två år, ett i magen och ett på kroppen OCH SÅ VIDARE.

Detta är alltså FÖRÄLDRAR som sitter och skriver sånt här. 2012. Förbered er på den mest curlade omgången kids EVER. Som alltså ska jobba tills de är 75, jodåsåatte. Wilmer kommer förmodligen inte överleva tills han fyller ett. Kommer avlida av sin traumatiska, sockerhöga och otrygga start i livet som hans lata icke-naturfolksmorsa skapat. Fan jag klämde ju t.o.m. ut honom i förtid, megaFAIL direkt.

Suck.

onsdag 8 februari 2012

Phu...

Tålamod, tålamod, tålamod. Är det inte kväll snart?? Tycker dock ännu mer synd om syrran där hela familjen är däckad ... eller iaf föräldrarna. Vi försökte prata i telefon nyss men fick seriöst lägga på; Alfred slogs, Hugo skrek och Wilmer bööölade. Helt omöjligt att höra. Pierre träffade även våra grannar igår som har en son i samma ålder. Tydligen hade han haft öroninflammation i två omgångar, halsfluss samt reaktion på penicillinet. De hade varit fyra gånger på akuten och två gånger på vårdcentralen under december månad. Så man ska väl inte klaga. Men det är ÄNDÅ pisstråkigt. Så det så. - Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 6 februari 2012

Oavsett

hur dryg lillskiten kan vara ibland så räcker det OTROLIGT nog med några minuters tystnad för att man ska sakna honom.
Försökte även förklara för Pierre hur det känns i mitt huvud när jag hör honom gnälla på natten. Alltså att gå från absolut sömn till KLARvaken på en nanosekund. Det är sjukt, känns lite som att sinnet expanderar, att man får superhörsel. Lite superman-feeling, Svårt att förklara. Håller ni andra mammor med eller borde jag gå till psykdoktor? Tydligen är det dessutom enbart en mammagrej för P kan sova genom ett mindre världskrig ibland.



Sjukisbilder från dagen.
Tempen kom upp i 39,2, Aftamed inhandlades (till tandsprickningen) och varken träning eller PW blev av.

CRAP

Ok, ok, idag kryper det dåliga samvetet på. Även om förra inlägget var VÄL befogat. Gårkvällen blev minst lika skojig. Pga psykbryt (hos mig och sambon) lämnade vi bort W till Leffe och Lotta från 12-19 typ. Väl hemma trodde vi att vi åtminstone skulle få KVÄLLEN själv. Men ICKE. Fem min efter sänggående (vid 19) satte mistluren igång och somnade inte förrän efter 00.00, det BÖÖÖÖLADES, ja satan vad det lipades. Otroligt nog vaknade han inte "förrän" 5.30 igen. Med feber, stackarn. Han är genomförkyld med feber och slemhosta och när jag synade munnen på honom i morse såg jag att en av framtänderna har brutit igenom. Inte så jävla konstigt att han gnällt då med andra ord, stackaren. Förhoppningsvis har vi max en vecka till av megagnäll innan den andra brutit igenom också och det värsta har passerat. Själv har man smittats av snörvlaren och går runt med värkande och slemmig hals. Jag HOPPAS verkligen att jag orkar träna ikväll men det ser inte ljust ut. Vet inte om jag vågar släpa ut stackars snorisen för PW heller. Dock tror jag att det blir ett besök om Apoteket för inhandling av Aftamed.

Veckan börjar storartat mao. Den tiden i månaden, sår i öronen, sömnbrist, värkande hals och NOLL energi. Känns som det krävs ett mindre under för att jag ska hålla mig borta från godisskåpet. Fan.

söndag 5 februari 2012

Underhållande

http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=28711&beid=2007492

Det är ju inte särskilt hippt att vara skadeglad men ibland vill man bara säga:

Välkommen till verkligheten kära du!

Stort att erkänna åtminstone. Tycker jag börjar ana mer och mer ödmjukhet smyga sig in på bloggen. Gått upp lite i vikt, provsmakar bröd, fetdissar LCHF-bakning. Nog för att jag gillar kvinnor med skinn på näsan men jag värderar faktiskt ödmjukhet ännu högre.

Är det så?

Män är från Mars. Kvinnor är från Venus. Barn är från helvetet... Känns mer och mer sannolikt. Nä men om man skulle få sova lite? Hade det varit okej? Nej? Tack. Ps: Feel free att bajsa när jag jag just lagt hela min själ på att byta blöja och dra på dig one piece samt dubbla strumpor. Det gör livet så mkt roligare. Va? Ok, du kräker ner dig lite också? Sweet. Tack. Hej. - Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 4 februari 2012

Husfriden

är räddad för stunden!! Gjorde världens kap på Lekomera vid Södertull när vi cruisade efter ettårspresent till Wilmer. Som ett tecken från ovan hittade vi en ickefungerande (dvs. inget ljud på fanskapet) iPhone i plast för 15:-!!! Glädjen visste inga gränser (hos mig) och jag roffade glatt åt mig plastamöget. Väl hemma befästes succén med en överlycklig son som äntligen fick tugga och banka loss med en itelefon.


-Heeej!


-Halloj!? Hallååååå??? För jefla dålig täckning asså ...


-Hööör duuu meeeej nu???


-Jiiiiiez, vi bor i en jävla bunker!! *frustrerad*


-Nä, nu lägger jag på, adjö!