fredag 30 mars 2012

Sorry!

Mitt i allt gnäll och skrik igår glömde jag att mamma fyllde 55 år. Inte ens när hon ringde idag kom jag ihåg det. Förrän hon sa det själv. Oups! Så dåligt.

STORT GRATTIS i efterskott!! Imorgon ska vi fira genom att gå ut och äta hela familjen. Tobbe, Jennifer och Wilma kommer också ner från Kaaalmaaa(r). Ska bli myyys. Eller ... med W:s SKOJIGA humör nuförtiden vet man inte. Men det blir bra. Säger vi. Japp.

Mamma med liten W förra året

Stackare

Sprutorna var inte ett dugg kul. Alls. Definitivt värsta omgången hitintills. Gallskrik, krokodiltårar och 40-graders feber hela kvällen igenom. Hoppas VERKLIGEN att dagen blir bättre :-(


torsdag 29 mars 2012

Ettårskontroll

Idag var det så dags för ettårskontrollen.

Jag har ju haft som lite sådär mesig mammaförhoppning att han skulle kunna gå till ettårskontrollen. Ja alltså inte hemifrån men ni fattar. Det kunde han med besked. Knatade rundor och försökte rycka loss grinden för att komma bakom receptionen samt körde runt med bilarna. Han kör med dem och säger brrrr eller ööööönn, skitkoncentrerad. Sen berättade han för alla i väntrummet om och om igen var saker befann sig "DÄER!" "DÄÄÄÄER!!" "DÄER!!" medan han försökte plocka deras vagnar på the goods.

Sprutorna gjorde ont (men såpbubblorna mildrade), vågen stannade på 9,6 kg och måttbandet på 75,5 cm. Inte mycket som hänt sen sist men strålande kurvor enligt M.















- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 26 mars 2012

Vad vore väl en födelsedag

utan tårta??

Först provsmakade han lite försiktigt ...


för att sedan trycka hela biten i nyllet, haha.


Men det verkade inte vara någon större hit och till slut grimaserade han och spottade ut en hel del.

En gång är ingen gång ...

Idag är ingen vanlig dag ...

för idag är Wilmers födelsedag!! Hurra hurra hurra!!

Glad som en speleman blev han av våra välklingande (hrm) stämmor. Skrattade och sjöng med, underbart!





Sen blev det ljus i morgongröten ... som kunde slutat riktigt illa, haha. Snabb som en vessla roffade han åt sig en bananskiva.


 Sen öppnades presenten ...

- Amen vad är det här för mög???
Hahaha, jaja, dinopopetipop-grejen kommer med posten när som helst. Hoppas på en liiite mer positiv reaktion då ;-)

Blödig

Fan. Jag är så sjukt blödig idag. Helt plötsligt minns jag precis ALLT kristallklart från det där dygnet som påbörjades för ett år sedan. Dofterna, ljuden, känslorna, tankarna, smärtan och glädjen. Intrycken är så tydliga att de nästan går att ta på. Dimman som kramat mina minnen så tätt lättade äntligen. Med besked.

Jag tar en lång titt i backspegeln och lipar tyst över det jag ser. Bitterljuvt, läskigt, men också alldeles underbart. Glädjetårar, nostalgitårar, ja kalla det vad du vill. Jag betraktar allt på säkert avstånd, ett helt år ifrån.
Mitt första år som mamma lider mot sitt slut. Jag ångrar en del men är stolt över massor. SOM jag lärt mig detta år. Om mig själv. Om andra. Om min son. Det fina är att det bara fortsätter - livet ut.

I år har jag lärt mig att det där stora, att skapa en familj, inte gör min värld komplett. Jag trodde det. Meningen med livet - att skaffa barn. Jag, som många andra, har klandrat mig själv för att inte känna mig hel, uppfylld och fullkomligt toklycklig i min nya roll. Snarare har jag många gånger känt en slags likgiltighet och en känsla av att jag borde vara gladare - jag har ju allt!
Ju längre året har framskridit har dock både känslor och reson växt fram. Det är ju faktiskt som den klassiska liknelsen lyder: "Att skaffa barn är som att bli förälskad". Jag är betydligt mer kär i min son idag än för 6 månader sedan, känslor på ett annat djup.

Gällande likgiltigheten och den stora besvikelsen över att livet inte känns mer komplett så handlar det väl helt enkelt om förväntningar och förhållningssätt. Att skaffa barn är helt klart en enorm omställning. Som alla stora händelser väcker det stora känslor och stora kval. Wilmer varken kan eller borde vara meningen med mitt liv. Det förstår jag nu.
Självklart tillfredställer han en stor del av mig. Han fyller mig med glädje, stolthet och lycka men också med otillräcklighet och frustration. Det är inget man ska försöka gömma undan eller förneka. Han är min son och det finns inget jag inte skulle göra för honom. Men jag som personlighet upphör inte att existera i den sekund jag blir mamma. Jag vill fortfarande vara sambo, arbetskamrat, dotter, moster, faster, syster och vän också.

Att vara mamma tar upp en större del av kakan än alla de andra rollerna - absolut - men den tar inte upp hela kakan. DÄRFÖR känner jag mig inte komplett och salig av lycka när jag står och byter bajsblöja en måndagmorgon kl 04.30 och det är ok. Det är inget fel på mig. Möjligtvis att det nästan tog ett helt år för mig att inse det.

Det är inte helt lätt att skriva ärligt om mödraskapet. Det är mycket möjligt att jag nu kommer att åka på dryga dagsböter eller samhällstjänst för att inte ha rosat mammarollen och höjt kärleken oss emellan till skyarna. Kanske får jag t.o.m. en eller annan sten i skallen av arga morsor när jag strosar på stan. Men jag tycker det är viktigt. Att vara ärlig. Livet är inte en självskriven saga. Inte heller sönderredigerade bilder på bullbak, skrattande barn och blomsterarrangemang i fördelaktigt ljus.

Nåväl.

Kära Wilmer.
Tack för att du haft tålamod med mig det här året. I stunder av oro och lycka. Förlåt för att jag inte alltid förstår vad du vill och skäller på dig var eviga dag när du drar i allt och inget. Jag är ny på det här också förstår du. Vi får hjälpa varandra och skriva vår egen saga. Med en lagom blandning av ilska, glädje, bullbak, bajsblöjor, sol och regn. Men jag vill att du ska veta att oavsett hur hårt det regnar mellan sidorna finns jag alltid här, come rain or come shine.


Älskar dig/Mamma





söndag 25 mars 2012

Kalajs

Trött som en död men sjukt trevligt as always. Tack alla fina som kom och firade!
Är så glad att Wilmer (och vi såklart) har er i sitt liv.

Mannen i fråga var väl inte på sitt allra bästa humör med en allt för tidig vila men stilade istället med att gå hela tiden! Han tog ju sina första steg nästan på dagen han blev 11 månader men sen har det gått lite segt. Några steg här och där och sen kryp för resten. Tror nästan att det lossnade idag, han knatade runt som en liten krabba mellan rummen och kröp knappt alls. Stora killen!














Wilmer, den lyxongen fick bl.a:

Pippitält
Sångpåse
Byggklossar
Pussel
Rymdstation
Bilbana
Bultbräda
Böcker
Xylofon
Bilar
Mff-tröja
Synth (eller musicboard eller sån med en massa knappar och djurläten och musik och sånt)

Dags att flytta till hus ... eh.

lördag 24 mars 2012

Kalasförberedelser



för hela slanten ikväll. Dödstrött nu. Bilder från dopet kommer möjligtvis imorgon.

Fick en helt underbar stund med W ikväll. Han vaknade en stund efter läggdags i vanlig ordning och ville absolut inte somna om. Tog ut honom i soffan med filt och napp och tittade på en konsert på SVT. Han låg HELT still i säkert en kvart medan jag snusade på honom. Jag somnade t.o.m en stund. Herregud vad dessa stunder är få med Mr. Myror-i-brallan. Tänk så lite som kan göra en så glad.

Ja, jag blir seriöst mer och mer blödig ju närmare ettårsdagen vi kommer. Mesigt. Och lite mysigt. Mycket känslor. Ouh.

Dop

På väg mot dop i 190!! Fail ännu en gång på det här med tidsplanering och barn. Tur man har en räääserkille. Själv tar jag egobilder och försöker att inte dö av stress. Inte min starka sida.



Känner mig nästan lite snygg idag. Det var varken igår eller i år. Eller förra året. Stort.

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 21 mars 2012

Ha!

Vem fan behöver ett aktivitetsbord?

Today

Idag släpade vi oss ut. S.L.Ä.P.A.D.E. Tänkte jag skulle få pojkvaskern att sova gott medan jag tryckte frulle på Espresso nere i hamnen. Jodå.


AH vad skönt att äta själv!! Eller ... varför ligger där en napp ...?

Nej men GUD vad trevligt att jag slapp äta ensam.

KLART du ska ha halva min frukost, minifarbrorn, konstigt vore väl annat?
 Vi fick utrymma efter exakt åtta minuter eftersom minifarbrorn fick en smärre panikattack när han (ve och fasa!) inte fick lov att äta gamla smulor under diverse bord.

Dagens turistbild.

Kalasbody inhandlades för någon dag sedan. Tjusigt värre.

På torget inhandlades även fem påskliljor för omplantering på balkongen.
100:- glädje

Omplantering genomförd. Energi noll. Lunch? Ja tack. Hej.

tisdag 20 mars 2012

Monkeyman

hjälper mig att planera inför ettårskalaset i helgen.









Än så länge har han tuggat på gamla växter som stack ut ur soppåsen, dragit ner 511 föremål från olika bord, dragit upp ölflaskor ur pantbacken (jag släpat ut i hallen för att P skulle panta dem på väg hem från jobb) och slickat på dem, grävt ut halva tvättkorgen på sitt rum, kommit på hur man öppnar sophinken på toaletten och nöjt fiskat upp gamla schampoflaskor och snorpapper samt grävt sig in under vasken och lyft ut en tung glaskupa som han släppte på sin fot så att tårarna sprutade och blodet sipprade.

Nu sover han. Äntligen. Känner mig mellan 90 och döden.

Hej.

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 19 mars 2012

Vagndilemman och nya brallor

Vi spånar på en ny vagn här hemma. Är ganska så färdig med vår Brio Sing nu och känner att något lite rymligare vore på sin plats. Dock är det ju en rätt bra idé att sälja den gamla vagnen först innan man köper ny. Tack vare P:s snälla kusin Katarina har vi fått låna samma vagn vi hade i Grekland igen som mellanstation.
Var och lämnade in Brion på service idag så nu ska den bara tvättas av lite också sen ut på Blocket. Eftersom den är inköpt 2011 och inte ens använd ett år lägger vi nog ut den för 3500:-, inkl. liggdel, sittdel, babyskydd,bas + regnskydd, myggnät och instruktionsbok. Finns det något intresse här på bloggen är det bara att slänga in en kommentar.


Samma vagn, sex månaders skillnad på resenären bara.

 Finn ett fel ...
Wilmer hjälpte till genom att köra in gamla vagnen i vardagsrummet och börja tömma den.


I veckan inhandlades även nya brallor. I stl 38. Sitter som ålaskinn dock. Suck. Men! Nya brallor. I storlek 38. Nästa gång blir det 36:or... 

H&M 299:-.




Nu vaknade en arg en ... later,

WoooooW

Tidsfördriv:

-Vem är Sofie *********?

-Sofie är vad man här på 118800 brukar kalla för PANGBRUTTA, en 10-poängare helt enkelt! Hon är inte bara snygg, söt och sexig, hon har även alla paddlarna i vattnet vilket inte är den vanligaste kombinationen. Den kille som någon gång lyckas få hålla hennes hand skall skatta sig lycklig! Vi tror att denna gudinna en dag kommer att bli något mycket stort här i livet och tjäna massor med stålars! Mvh 118800

Shiiiiit, creepy!!

(Pierre fnissade nästan på sig ... och inte för att han skattade sig lycklig över att få hålla min hand skulle jag tro...)

söndag 18 mars 2012

Släktlunch

Idag ska vi iväg och käka lunch hos min farbror minsann. Min kusin Tove fyllde 30 i veckan och bjöd därför in på lite släktlunch. Jefligt trevligt med tanke på att jag inte träffat kusinerna på år och dag. Mindre trevligt för att jag fortfarande är digerdöden personifierad.

Men nagellack har jag kletat på. Det har jag.



- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 17 mars 2012

Förslag

Jag lovade att skriva lite förslag på presenter till Wilmer. Märk väl att detta är FÖRSLAG och inget annat:

*sångpåse
*mockasiner (stl 20/21, han har endast ett par gråa med bilar på från H&M)
*docka
*musikinstrument (han har redan en maraccas som används flitigt)
*kortärmad pyjamas (stl 80-86, har inga alls)
*aktivitetsleksaker (trycka på knappar, vrida på saker etc)
*kanske någon rolig barnskiva man kan ha i bilen
*klosslåda med fast lock, typ gångjärn eller dylikt (har en med plasttak som han plockar av heeela tiden)
*pekböcker

Ja och allt annat. I vanlig ordning.

Tjipp.

Bakstuga

Bara en stilla undran ... hur många av er har en sambo/man som på eget bevåg gärna bakar 90 kanelbullar inför dop, namngivning eller i detta fall - ettårskalas? Hur många av dessa män går även och hyr Breaking dawn på eget bevåg OCH sitter med och tittar?

Nä, jag vet. Jag har det så jävla bra. En unikt grym man (även om han driver mig till vansinne på regelbunden basis också ...)









Vaknade 9.15 till att barnet var matat och lagt för förmiddagsvila och ett 90-bullarsbak hade gått av stapeln.
Sen är jag förvisso dödsförkyld och spenderade natten med frossa under en pälsfilt. Men ändå ...

- Posted using BlogPress from my iPhone