torsdag 15 december 2011

Tips!

Mitt hetaste julbakstips är definitivt Leilas saffransskorpor. Skitenkelt och skitgott.


You do like this oookay?:

Ingredienser:

100g smör
1g saffran
2st ekologiska ägg
2st ekologiska apelsiner, rivet skal
5dl vetemjöl
1.5dl strösocker
1.5tsk bakpulver
2dl skalad pistagemandel




Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.
5. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
7. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
8. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
9. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.



Jag tog dock bara skal från EN apelsin, tyckte det räckte bra. Gör det nu bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar