onsdag 15 februari 2012

En dag på muséet

Idag släpade vi oss iväg till Malmö muséer. Nej, kanske inte så mycket för vår unga sons skull utan snarare för att Pierre inte varit där sedan barnsben och att man numera kan använda sitt barn som fullgod ursäkt att stå och flåsa på diverse akvarium och terrarium.

Jag har ju tyvärr fått en överdos av just denna sevärdhet eftersom det var en standardutflykt för nya killar på jubbet. Jag har m.a.o. agerat guide typ 12 ggr de senaste åren. Alltid samma fotosession framför giraffen i entrén och alltid någon som försvann efter 10 min så man fick kuta rundor bland fornlämningarna bara för att hitta dem vid utgången, redo att gå hem.

Wilmer var också redo att gå hem efter akvariet men hämtade igen lite energi och lekte glatt i lekrummet som slutkläm.

Titta!

Lagom impad morsa. "Guldfiskar säger du? Mhm, skitspännande"


Sjöstjärna!

Vettskrämd son? Haha



Absolut bäst var när Pierre trodde att dessa kreatur levde. "KOLLA! Eller ... eh, de lever inte". Hahaha, joooo de har lärt syrsan att posera för betalande kunder.



Klappar skölpaddor i lekrummet

Skepp o´hoj!

3 kommentarer:

  1. Så mysigt! Lovisa var mest rädd för fiskarna, men VÄLDIGT fascinerad av "de stora nallebjörnarna" Hehe. Missade dock helt att de har ett lekrum?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, Wilmer totaldissade alla djur utom färgglada fiskar, de var intressanta i någon minut åtminstone ;-)
      Jo, fast i källaren på tekniska museet. Det blev färdigt i augusti så det är ganska nytt. Jättefint! I rummet bredvid kan man ta med egen matsäck och fika dessutom :-) Du kan läsa mer här: http://malmo.se/Medborgare/Kultur--noje/Museer--utstallningar/Malmo-Museer/Artiklar/Batlekrummet-i-final.html

      Radera
    2. Tack för infon! :) Kan va bra att veta till nästkommande mammaledighet. :D

      Radera