måndag 20 juni 2011

Pavlova

I lördags blev det nya favoriten pavlova till dessert igen. Så enkelt och så gott. Jag använde receptet som finns i senaste numret av Buffé den här gången. Väldigt enkelt och med en msk kakao i också så blev den absolut lika god som förra helgens chokladpavlova (från Leilas "A piece of cake")

Receptet kan ni få här:

3 äggvitor
2 dl socker
1 krm ättikssprit
1 dl mandelflarn

Sätt ugnen på 100 C. Vispa äggvitor, 1 dl socker och ättiksspriten med elvisp tills du kan vända på skålen helt utan att det rinner ut. Vänd försiktigt i resten av sockret och mandelspånen (+ 1 msk kakao om ni vill ha lite chokladsmak). Bred ut till en cirkel med diameter på ca 25 cm på plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i mitten. Grädda 1,5 timmar mitt i ugnen.
Sen är det bara att vispa lite grädde löst och klicka på samt dekorera med färska bär. Supergott!



Lördagens kaka :-)

1 kommentar:

  1. Den där tänkte jag också testa. Blev sjukt sugen när jag bläddrade i Buffé och det blev ju inte bättre nu :-)

    SvaraRadera